Streama NFL! Se alla NFL matcher i Sverige

Om du vill streama NFL matcher i Sverige så har du två alternativ, prenumerera på Viaplay eller skaffa NFL Game Pass. För det nybitna amerikanska fotbollsfanset så kan Viaplay räcka för att börja titta på ett urval av matcher samt NFL RedZone. Om du hellre vill ha full kontroll över vilka matcher som du vill se (och väldigt mycket mer) så är det Game Pass som du ska streama dina matcher med.

Den amerikanska tidsskillnaden kan vara jobbig när man vill se många NFL matcher. I veckorna så spelas matcherna vid 2-tiden på natten, men på söndagarna är det bara att ta fram favoritsnacksen och bänka sig i soffan från 19:00. Merparten av matcherna spelas på söndagarna och parallellt med varandra.

Vad är skillnaden mellan Viaplay och NFL Game Pass?

För att få tillgång till utvalda NFL matcher med Viaplay så behöver du prenumerera på Viaplay Medium för 329 kr/månaden. Vill du ha tillgång till alla matcher (extra allt) så gäller NFL Game Pass för 2 340 kr/år. (I skrivande stund)

NFL matcher på Viaplay kommer oftast med svenska kommentatorer, vilket kan vara irriterande om man själv redan vet sportens regler. Men om du är ny till amerikansk fotboll så kan det vara bra i utbildande syfte, där många händelser i matcherna förklaras för den icke insatta publiken.

Vad kostar NFL Game Pass?

Du bestämmer själv hur många NFL matcher med Game Pass du vill se och får en anpassad kostnad därefter. Du kan följa alla matcherna som ditt lag spelar under säsongen, eller så kan du följa alla matcher i grundserien, men inte slutspelen. För 2 340 kr/år så kan du se alla NFL matcher, shower och dokumentärer. Live och on-demand.

Det självklara alternativet för den inbitna amerikanska fotbolls galningen är att betala för det stora streamingpaketet hos NFL. Det produceras en stor mänga dokumentärer om både gamla som aktuella spelare, vad som händer bakom kulisserna och vad många spelare gör vid sidan av sporten.

Hur streamar jag NFL-matcher?

NFL matcher är bäst att se på plats, men går utmärkt att streama hemma i Sverige.

Med Game Pass, så klart. Du kan streama alla NFL matcher sedan 2009 på den enhet som passar dig. Det finns en app för dig med tv från Samsung samt app för både Apple och Android enheter. Vill du inte streama loss på mobilen eller surfplattan så funkar webbgränssnittet minst lika bra. Du kan se matcherna live eller i efterhand, antingen i sin fulla längd, som ~5 minuters sammanfattningar eller runt 40 minuter där varje spel och händelse i matchen visas. Det går också att ladda ner matcher, serier och dokumentärer med appen för att se när du är offline.

NFL Network är NFLs alldeles egna tv-kanal som är igång dygnet och året runt. Med NFL Network har du tillgång till nyheter, intervjuer, studiodiskussioner och dokumentärer om sporten vi älskar. Det mesta som visas på NFL Network finns också ganska vettigt uppdelat i Game Pass för att komma åt i efterhand. Framförallt så är NFL-dokumentärerna väldigt bra producerade och intressanta. Dokumentärerna följer och blickar tillbaka på allt från coacher, organisationer och NFL-spelare som gjort ett avtryck på och utanför planen i USA. NFL Network är så mycket mer än bara NFL matcher.

Hard Knocks är en fantastisk serie som alltid visas i början av säsongen där vi får följa ett lag under de första träningsmatcherna både på och utanför planen. Under 2021 så fick vi följa Dallas Cowboys i Hard Knocks och enligt tradition så ligger fokuset bra uppdelat på rookies som behöver bevisa sig och de stjärnorna som vi är vana att följa när det är matchdag.

När jag inte streamar en match jag vill se så är det NFL RedZone som gäller. Söndagstraditionen är att titta på det egna lagets match och resten av kvällen och natten så sitter jag fastklistrad vid RedZone. Scott Hanson är programledaren som hoppar fram och tillbaka mellan alla pågående NFL matcher där det är mest action för stunden, eller när ett lag är på väg att ta poäng. Helt reklamfritt och bara massor av amerikansk fotboll, kan det bli bättre?