Sockerlag! Lika delar vatten och socker

Socker på en sked.

Sockerlag är en sötning som används i många drinkar för att ge en söt och balanserad smak. Det är lätt att göra själv och det finns många användningsområden, såsom att söta upp drinkar, att göra glass, att göra marmelader och sylt, och att söta upp bakverk. Du kan använda sockerlag i många olika recept, så det är bra att alltid ha hemma.

Den magiska formeln är lika delar vatten och socker. Till exempel:

  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten

Gör så här för att koka ihop ditt sockerlag:

  1. Koka upp vatten i en kastrull.
  2. Tillsätt socker och rör om tills sockerlagret är jämnt och sockerbitarna har löst sig.
  3. Låt sockerlagret svalna.

Med sockerlag hemma så kan du skaka ihop dig en mojito, kir royale, margarita eller en gin fizz. Grundläggande ingrediens hos drinkmästaren som bjuder över vännerna på ett glas innan utekvällen börjar.